top of page

Introducing The DeVilles


Je eigen fans verwarren met al dan niet zelf gebrouwen bier? Dat moeten The DeVilles zijn! In hun songs is het Keerbergense bluesrocktrio wel recht voor de raap, met leuke nonchalance als kwinkslag. Het is daardoor ook dat ze vlot wegkomen met het stoffige kroeggenre en de Rockvonktrofee op hun schouw mochten plaatsen. Meespelen met Spencer Davis & The Animals en Cage The Elephant in clubs als AB, 4AD, Trix, Het Depot en de Vooruit of tevoorschijn duiken op selectorwebsite 22tracks is sowieso al een visitekaartje om fier af te kunnen geven.

Hoe spelen ze dat klaar? Met knappe samenzang in Old SKooler, heerlijke doorramscrumbles aan het eind vanTime To Dance, straf songschrijfwerk in Jerry en het betere gitaarwerk in elk eerder genoemd nummer. OokFragments en Whoremones From Hell staan bol van deze strakke stevigheid. Als paradepaardje schuiven weSecond Life naar voor. Pure rock-‘n-rollteksten met een aangenaam bluesrandje kenmerken deze energieke youngsters. Erg straf hoe ze voorbeelden als Willy Deville of The Black Crowes moeiteloos achternagaan.

Wij horen The Raconteurs (Second Life is een Jack Whitesong pur sang) en Queens Of The Stone Age op speed. Dat die EP maar snel klaar is!

Binnenkort te bewonderen in onder meer Nijdrop (Opwijk) en Charlatan (Gent).

damusic.be - Ben Moens


bottom of page