top of page

Bassist Triggerfinger lanceert bluesrockband The DeVilles


Bluesrockband The DeVilles stelt op 2 maart zijn debuutalbum voor in Het Depot in Leuven. Voor de drie jongens, uit Heist-op-den-Berg en Keerbergen, gaat een droom in vervulling.

Binnen drie weken stelt bluesrockband The DeVilles, met de broers Evert (21) en Daan (24) De Vries uit Keerbergen en Alexander Laeremans (22) uit Heist-op-den-Berg, hun titelloze debuut voor tijdens een exclusieve show in Het Depot in Leuven. Voor het drietal gaat ongetwijfeld een droom in vervulling. Voor de realisatie van het schijfje konden ze een beroep doen op de deskundige hulp van Monsieur Paul, bassist van de populaire rockband Triggerfinger. ‘Werken met Paul was echt een speciale ervaring', zegt zanger Daan De Vries. ‘Met zijn kennis van zaken is het ‘niveau' van de plaat serieus de hoogte ingegaan.'

Talentenwedstrijd

The DeVilles liet voor het eerst echt van zich horen tijdens de talentenwedstrijd Concours Hestival in Heist-op-den-Berg in 2010. Ondertussen schreven ze ook onder andere de Vlaams-Brabantse talentenjacht Rockvonk bij op hun palmares en speelden ze in mooi gezelschap op Blues Peer. ‘Daar hebben we een praatje kunnen slaan met John Fogerty en Helmut Lotti en contacten gelegd met mensen uit de sector', zegt Daan. Het gaat ‘hard' met The DeVilles. Binnenkort staan ze op podia in Antwerpen (Trix), Gent(Charlatan) en Diksmuide(4AD). ‘Ook voor het festivalseizoen hebben we al enkele toezeggingen, maar op vraag van de organisatoren mogen we daarover nog niets verklappen', luidt het.

Devillesbier

De voorstelling van hun debuutplaat vindt plaats op 2 maart. Twee dagen later zijn de tien nummers te verkrijgen via de digitale kanalen en in de platenwinkels. De eerste single heet ‘Purple line' en wordt op 19 februari voorgesteld.

Ter gelegenheid van de lancering van de eerste plaat pakken de bluesrockers uit met het The DeVillesbier. ‘Het is een amberachtig biertje van 7,5 graden en gebrouwen met ons eigen recept. De proevers vergelijken het met bijvoorbeeld een Karmeliet. Het is rock'n rollbier van hoge ‘goesting'', zegt Daan met een knipoog. In principe moet het bier de plaat promoten en is het niet de bedoeling het gerstenat op grote schaal te brouwen.

Het Nieuwsblad


bottom of page