top of page

Blijven hangen


Blijven hangen

Albums die vanaf een eerste keer beluisteren blijven hangen, daar houden we van. Wanneer we na die eerste keer dan het hele menu een paar uur later nog eens live op ons bord krijgen, wordt het helemaal muziekspek naar onze bek. Veel vlezige beeldspraak horen we u denken, maar gelet op de bloederige cover van de debuutplaat van The DeVilles zullen we ons daar voor een keer aan wagen.

Het drietal uit Keerbergen won enkele jaren geleden nog Rockvonk en bouwde verder aan hun livereputatie in onder andere de AB en Trix. Een van de hoogtepunten in hun prille carrière was echter ongetwijfeld zaterdagavond bij de release van hun eerste plaat in Het Depot, want dat maak je maar een keer mee. Voor de gelegenheid werd er zelfs een The DeVilles-bier gebrouwd. Lekker, dat wel, maar wij waren vooral hongerig naar de hitsige bluesrock van het trio.

Een eerste proevertje van de smakelijke riffs en hitsige drums krijgen we bij opener ‘Find My Way’. Prima aftrapper die met een frisse nonchalance op Leuven inbeukt, maar een eerste keer zijn we onder de indruk bij ‘Second Life’. De song start licht bluesy in de rokerig café-stijl, maar de ronkende gitaren in het refrein tillen het snel naar een hoog niveau. Ook ‘Sick Fish’ blijkt live een echte earcatcher, al is door zijn directe aanpak de vergelijking met Triggerfinger nooit ver weg. Het mag dan ook niet verbazen dat de plaat werd opgenomen in de studio van Paul Van Bruystegem himself.

Bij single ‘Purple Line’ en zijn aanstekelijk ritme zien we al behoorlijk wat heupgewieg in het publiek, maar Rock met een grote R kregen we eerder bij het vettige ‘Preachers and Devils’. Het aangename gevoel dat we hadden bij de plaat komt hier steeds uitdrukkelijker naar voren en het is duidelijk dat het die drie jongens ook op een podium prima lukt. Ook het publiek voor wie de nummers van de groep vermoedelijk tamelijk onbekend was, bleef er zonder problemen met de aandacht bij. Missie geslaagd dus. Het scoutsgehalte in de bindteksten neemt nog ook iets te vaak de overhand, maar wat The DeVilles vandaag uit hun mouw schudden is kwaliteit.

Catherine Gysels

http://www.concertnews.be


bottom of page