top of page

The DeVilles - The DeVilles: 7/10


The DeVilles - The DeVilles: 7/10

Twee weken geleden tekende Onze Kijk present op de albumvoorstelling van The DeVilles in Het Depot. Naar goede gewoonte werd het olijke tweetal van Onze Kijk in de watten gelegd: steengoede songs door jong geweld, vrouwelijk schoon in overvloed én lekker straf bier bij de vleet.

Om zeker te zijn dat het Keerbergse stonerrocktrio ons kritisch oor niet had bezoedeld met buitenmuzikale verleidingen, besloten we pas na een goede week hun titelloze debuutplaat af te spelen in ons hoofdkwartier. En, toegegeven, het esthetisch vormgegeven schijfje opent naar behoren met ‘Sick Fish’. Vettige bluesrock gestoeld op een oer-riff, veel meer hebben wij niet nodig.

Nu we toch complimenten uitdelen, tijdens ‘Find My Way’ horen we altijd opnieuw flarden van Them Crooked Vultures. Het is te zeggen: de lyrics zijn bij lange niet op Josh Homme’s niveau, maar het samenspel tussen bas, drum en gitaar klinkt vertrouwd. Verder springen ook nog ‘Jerry’ (lekkere slidegitaar vergezeld van opzwepende percussie) en ‘Preachers & Devils’ (dank u wel, producer Lange Polle voor de Triggerfingersound) in het oor.

Tot zover de bewierrokingen. Het album is immers geen langgerekte goednieuwsshow. Neem nu single ‘Purple Line’. Lang niet beroerd, daar niet van, maar het biedt niet het sprankeltje extra dat bovengenoemde nummers wel hebben. ‘Sha la la la’ jodelen maakt een nummer niet per se radiogenieker. Ook van ‘Fragments’ zijn we niet bepaald wild. De song zou niet misstaan als soundtrack van een matige tienerfilm die bulkt van vuilbekkende en lascieve jongeren, maar desondanks slechts drie blote tepels telt. Life as we know it.

Laten we het zo stellen: we snappen de keuze voor de slagersetting volkomen. De band draait met momenten net iets te veel eenheidsworst en net iets te weinig goed gekruide chipolata’s. Het debuutalbum van The DeVilles bezorgt ons daarom een dubbel gevoel. Een strakke start die uitmondt in een tweede helft waarbij we vooral op onze honger blijven. Het debuut van The DeVilles is lang niet onaardig, maar we hebben het gevoel dat het beste nog moet komen.

Onze kijk - www.onzekijk.be


bottom of page