top of page

Buitenland


​Beloftevolle Belgische bands Protection Patrol Pinkerton en The DeVilles op Europese podia

Dankzij Excite spelen The DeVilles op het Deense SPOT Festival en het Luxemburgse Food For Your Senses. Protection Patrol Pin​kerton maakt zijn opwachting op goNORTH (Schotland) en het Freeze Festival (Nederland).

​​

Vanaf 3 mei stuurt het uitwisselingsproject Excite de aanstormende Belgische bands Protection Patrol Pinkerton (PPP) en The Devilles naar Europese podia. Voor dit project slaat Poppunt voor de vijfde keer de handen in elkaar met 6 andere Europese muziekorganisaties om jong talent naar de meest toonaangevende festivals en clubs in Europa te sturen. Ze treden daarmee in de voetsporen van Polaroid Fiction, SX, Willow en Team William, die naar eigen zeggen via Excite een stevige duw in de rug kregen.

Excite, voluit Exchange of International Talent in Europe, vaardigt voor de vijfde keer muzikaal talent uit over de landsgrenzen heen. Voor het uitwisselingsproject werkt Poppunt samen met 6 andere organisaties die zich inzetten voor jong opkomend talent. Ze komen uit evenveel landen (België, Denemarken, Nederland, Schotland en sinds dit jaar ook Noorwegen, Zweden en Luxemburg) en werken op hun beurt samen met lokale toonaangevende festivals en clubs. Dit jaar resulteert Excite in 19 podiumkansen in 7 verschillende landen. Maar liefst 12 bands krijgen zo de kans om internationaal te netwerken, buitenlandse podiumervaring op te doen en een nieuw publiek aan te spreken.

The DeVilles katapulteerden nog maar net hun door Monsieur Paul (Triggerfinger) geproducete debuutplaat de wereld in en mogen nu al beginnen aan een Europees avontuur. Het rocktrio trekt rechtstreeks van Keerbergen naar Denemarken, waar ze op 3 mei op het SPOT Festival alles uit de kast mogen halen om het publiek te imponeren. Daarna mogen ze hun rauwe seventies rock met stevige strepen blues en roots laten horen op het Luxemburgse Food For Your Senses Festival.

De Tieltse indiepopband Protection Patrol Pinkerton -kortweg PPP- is momenteel op Studio Brussel te horen met de uiterst aanstekelijke hit This Time. Ze gingen eerder met prijzen lopen in de Melkrockrally, bij Dé Vedette, in Westtalent en werden gekroond tot winnaars van De Beloften 2012. Ook deze jonge talenten lanceerden nog maar net hun titelloze debuut en mogen zich binnenkort al internationaal bewijzen op het Schotse goNORTH Festival en het Nederlandse Freeze Festival.

Poppunt, aanspreekpunt voor muzikanten en dj's in Vlaanderen, vertegenwoordigt België samen met de Hasseltse Muziekodroom (Play Festival) en de Limburgse PHL Music. De Belgische inzendingen Protection Patrol Pinkerton en The DeVilles treden in de voetsporen van Polaroid Fiction, SX, Willow en Team William, die in het verleden naar eigen zeggen daardoor een stevig duwtje in de rug kregen dankzij hun Excite-avontuur.

http://poppunt.pressdoc.com/

http://ffys.lu/

http://spotfestival.dk/

http://2013en.spotfestival.dk/lineup/mix-up-ora-blue-spot-tak-rock


bottom of page