top of page

Zo was het in 2011: The DeVilles winnen Rockvonk


3 december 2011: hoogspanning in Het Depot, want de finale van Rockvonk is in volle gang. 8 beloftevolle bands nemen het in een bomvol Depot tegen elkaar op en zijn sterk aan elkaar gewaagd. Het kan alle kanten uit, maar uiteindelijk trekken The DeVilles aan het langste strootje.

“The DeVilles staken er net bovenuit tijdens de finale. De jury had het moeilijk een winnaar aan te duiden, maar The DeVilles zorgden voor een stevige set van rechttoe rechtaan rock en roll en overtuigden zo de jury. De songs stralen rauwe energie uit, de band weet duidelijk waar ze naar toe willen. The DeVilles mogen zich de terechte winnaar van Rockvonk 2011 noemen!”, aldus Mike Naert, de juryvoorzitter

The DeVilles staan garant voor een hitsige mix van seventies rock en rauwe blues, aangedikt met een flinke streep roots. Altijd rechtdoor en zo strak als een hangbuikzwijn in een joggingpak. The DeVilles bouwt als energiek trio al enkele jaren aan een mooi parcours, dat ondertussen doorspekt is van succesvolle rockrally’s, verpletterende live-shows en het constant timmeren aan nieuw songmateriaal.

Ze wonnen -uiteraard- Rockvonk, stonden op Maanrock, Blues Peer en speelden clubs als Trix, Het Depot, AB, Nijdrop, 4AD, … plat. Met een overload aan songmateriaal trok The DeVilles afgelopen jaar enkele weken in de studio met niemand minder dan Monsieur Paul aka Lange Polle (Triggerfinger). Resultaat is een opwindende plaat vol knallers, die één voor één de live-energie van de band bevatten.

Op 2 maart 2013 lanceerden The DeVilles hun debuutplaat én hun eigen bier in Het Depot… Het album werd in Humo beloond met positieve review en ook bij Da Music konden ze het debuut wel smaken.

De eerste single ‘Find My Way’ kan je op dit moment in De Afrekening stemmen (doen!) en hieronder beluisteren!

Wie in de voetsporen van The DeVilles wil treden, deze boodschap: inschrijven voor Rockvonk 2013!

Inschrijvingswebsite voor Rockvonk 2013

http://rockvonk.hetdepot.be


bottom of page