top of page

Review Humo's Rock Rally preselectie Leuven door Indiestyle.be en Humo


Ook Leuven zag tien groepen hun kans wagen waarbij de ene al origineler voor de dag kwam dan de andere. Bij de negende preselectie van Humo’s Rock Rally in Het Depot lag het niveau echter zonder meer ontzettend hoog en zo wordt het voor de jury ongetwijfeld een nog moeilijkere keuze om te beslissen wie doorgaat naar een van de h

Er lijkt net geen rook uit de gitaren van The Devilles te komen aan het einde van hun set, maar het scheelt niet veel. Deze Belgische variant op The Black Keys oftewel de zonen van Triggerfinger overtuigen in Het Depot met een selectie van de beste nummers uit hun naamloze debuutplaat en brengen hun fans een strakke rockshow in een krachtig stuwend, drijvend ritme. Klagen dat ‘Sick Fish’ iets teveel echo bevat in het refrein zou wel echt muggenzifterij zijn.

Door Emily Griffiths, gepost op 08-02-2014

Volledig verslag van alle groepen:

http://www.indiestyle.be/live/verslag-fotos-preselectie-humos-rock-rally-leuven-op-07-02-2014?highlight1

... en die van den Humo hadden ook één mening:

The DeVilles zagen er voortreffelijk uit - vier niet onaantrekkelijke jongmensen met twee prachtige Gibson Firebirds in aanslag - en wederom geen slechte groepsnaam. Ook muzikaal zat het aanvankelijk meer dan snor. Een sound waarmee je naar alles tussen café en Main Stage kan, gespeeld met de flair van de doorgewinterde rockster die het allemaal overkomen is. Helaas hadden The DeVilles een pertinent gebrek aan songs, of toch aan songs die het niet moesten doen met riffs en flarden melodie die we al eens eerder, elders en veel beter hadden gehoord. Helemaal opnieuw beginnen is niet nodig, maar een grondige revisie lijkt me aangewezen.

en de quotes van den Humo:

'Ik vond het beter dan op plaat'

'Ik heb niets gehoord wat ik niet al duizend keer heb gehoord'

'Oasis sprong een paar keer voor de geest, misschien door de gitaren'

http://www.humo.be/rock-rally/programma/pre09

... maar helaas geen halve finale. ... Wistjedatje: één van The DeVilles -leden ging ooit al eens all the Way tot in de finale van HRR.


bottom of page