top of page

Lefty guitars


De in Peulis gevestigde muziekzaak Lefty Guitars bestaat tien jaar en dat werd zopas gevierd. Wat de winkel zo uniek maakt? Zaakvoerder Patrick Van Rompaey legt zich volledig, en nagenoeg uitsluitend, toe op gitaarmodellen voor linkshandigen.

Het idee kreeg vorm toen de zaakvoerder, die zelf een linkshandige gitarist is, zijn gading niet vond bij de reguliere muziekzaken. “Veel winkels hebben hier en daar wel eens een linkshandige gitaar tussen hun assortiment, maar dat blijft over het algemeen zeer beperkt”, vertelt Patrick Van Rompaey. “De meeste zaken richten zich natuurlijk op de veel courantere markt voor rechtshandigen.”

In de eerste plaats gevoed door een passie voor gitaren, groeide bij Van Rompaey het idee om van start te gaan met een eigen zaak, volledig toegespitst op zijn linkshandige lotgenoten. “Ik begon op zeer kleine schaal, in een garage in Rijmenam”, blikt hij terug. “Het aanbod was toen heel wat beperkter, maar zelfs toen vonden mensen hun weg naar Lefty Guitars. In 2007 zijn we dan in Peulis beland, in een echt handelspand.”

De zaakvoerder houdt zijn winkel open in bijberoep. Daarnaast heeft hij nog een deeltijdse job in een boekhoudkundige functie. Maar zijn passie voor muziek is in al die jaren nooit verdwenen.

Zo trad Van Rompaey tijdens het jubileumfeest van Lefty Guitars nog op met zijn band, Sacramento Matic. Ook The Devilles en Kloot per W maakten hun opwachting. “Dat is geen toeval”, lacht Van Rompaey. “Zowel de gitarist van The Devilles als Kloot Per W zijn linkshandig. Zij zijn hier dus ook klant”, knipoogt hij.


bottom of page