top of page

The DeVilles openen 26e editie Crammerock


Stekene / Leuven


De Leuvense rockband The DeVilles opent de 26ste editie van Crammerock, zo blijkt na de finale van ‘Rock o Rama’ afgelopen weekend.

De organisatie van Crammerock kan nog geen namen prijsgeven voor het festival in september, maar naar de opener moet alvast niet meer worden gezocht. Afgelopen weekend beleefde de muziekwedstrijd ‘Rock o Rama’ zijn apotheose. Een honderdtal groepen stelde zich kandidaat om het 26ste muziekfestival te openen. Daarvan mochten vier groepen hun kunnen bewijzen in jeugdhuis De Cramme.

“Het niveau van de bands lag bijzonder hoog”, zegt Ruben Van der Linden van Crammerock. “Alle groepen hadden hun strepen al verdiend, zodat we voor een heel erg moeilijke keuze stonden.”

Uiteindelijk trok de Leuvense rockgroep The DeVilles aan het langste eind. Voor frontman Daan De Vries kwam de overwinning als een grote verrassing. “We hebben het festival al meermaals bijgewoond. Het is dan ook fantastisch dat we daar op het podium mogen staan.”

The DeVilles stonden al op grote festivals zoals Marktrock en Maanrock, maar voor de band is Oost-Vlaanderen nog onontgonnen terrein. “Het is ook de ideale gelegenheid om het publiek te laten kennismaken met het werk van ons tweede album.”bottom of page