top of page

Druk weekend voor The DeVilles


Druk weekend voor The DeVilles

Alsof de jaren ‘80 nooit hebben bestaan, speurden The DeVilles (uit Keerbergen) door alle rock waar je borsthaar van krijgt, om dan elk grijs haartje nauwgezet te epileren. Kort na het ontstaan van de band in 2009 mocht het trio, nog groen achter de oren, zichzelf meteen bewijzen op Maanrock, na het veroveren van de eerste plaats in de Maanrockrally.

Omdat de band menig derrière aan het dansen kreeg, behaalden ze in 2011 een gouden medaille op Rockvonk. Een levendig brouwsel van blues en rock begon langzaam te rijpen, en kon geproefd worden

op Blues Peer en in het voorprogramma van bands zoals The Minutes en Radio Moscow.

Een aaneenschakeling van live optredens maakte uiteindelijk de weg vrij voor een zelfgetiteld debuutalbum, geproduceerd door Monsieur Paul (Triggerfinger). Die zomer zoog het drietal onder andere Marktrock en Rock Herk mee in het seventies spektakel. Dit jaar stormden The DeVilles opnieuw naar de studio, met Niels Hendrix (Fence, Buffoons) en Cédric Maes (El Guapo Stuntteam, The Sore Losers) in de laadbak van hun roestige pick-up. Dezer dagen stellen ze hun laatste plaat KOMODO voor overal ten velde, en zelfs buiten de landsgrenzen. The DeVilles op 2 september in Stekene (Crammerock), en 3 september in Tilburg (voorprogramma Golden Earring).


bottom of page